Strategi Poker Dalam Talian yang Baik

Bermain poker adalah sesuatu yang perlu dipelajari, bukan hanya dengan kad tetapi juga dengan bahasa badan lawan anda. Walau bagaimanapun, melihat bahasa badan lawan anda adalah mustahil ketika anda bermain poker dalam talian.

Namun, “memberitahu” dapat dilihat  Kiss918 walaupun anda bermain poker dalam talian. Ini kerana memberitahu hanyalah cara pemain mengkhianati tangan atau keputusan mereka. Sebenarnya, adakah anda menyedari bahawa anda melihat lebih banyak aksi dalam permainan poker dalam talian daripada poker yang anda mainkan bukan maya? Ini kerana terdapat banyak wang dan pertaruhan yang terlibat.

Berikut adalah beberapa maklumat yang boleh anda perhatikan ketika bermain poker dalam talian.

1. Gerai – pemain poker dalam talian yang paling tidak berpengalaman akan melakukan ini apabila mereka mempunyai tangan yang kuat. Ini kerana mereka berpura-pura tidak tahu apa yang harus dilakukan untuk membuat lawan memanggil kenaikan mereka. Bagi pemain berpengalaman, mereka memanfaatkan ini dengan cara palsu kerana memiliki tangan yang kuat. Jadi pemain muda akan berhenti ketika mereka memiliki tangan besar, pemain ahli akan berhenti untuk memalsukannya.

2. Ranting vs gloat- beberapa pemain memanfaatkan kotak sembang untuk membuatnya seolah-olah mereka sedang kalah. Kadang kala, memang benar. Terdapat pemain yang tertekan di bawah tekanan sembang sehingga anda dapat menggertaknya lagi untuk membuat mereka kehilangan permainan. Gloaters di sisi lain adalah pemain yang tidak matang yang ingin membuat anda berfikir bahawa mereka lebih kuat dan lebih berpengalaman, selain selalu mendapat tangan yang baik. Tangkap mereka dan lihat sejauh mana jaraknya, terutamanya jika anda mempunyai tangan yang sangat baik.

3. Pemain yang maha mengetahui – Ini adalah pemain yang terus memberikan nasihat yang tidak diminta mengenai cara bermain. Jangan risau pemain ini; mereka biasanya tidak menghiraukan anda bahkan sebelum anda menyedarinya.

Terdapat maklumat lain bahawa anda boleh belajar membezakan ketika anda terus bermain dalam talian. Satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah mencuba dan tidak terlalu mementingkan diri sendiri. Ini untuk memastikan bahawa anda mempunyai banyak masa untuk memerhatikan maklumat orang lain.

Semasa bermain poker dalam talian, anda mungkin tidak dapat melihat lawan anda tetapi anda dapat melihat apa yang mereka lakukan. Sama seperti bermain poker dengan rakan anda, orang akan mendedahkan keperibadian mereka sama ada anda benar-benar melihat mereka secara berhadapan atau tidak.

Berikut adalah beberapa tingkah laku yang harus anda hindari:

1. Berbual secara berterusan. Sama ada anda mengecewakan atau bersantai, pemain lain mungkin dapat membaca antara baris anda dan membuat anda kehilangan strategi.

2. Berlebihan bertindak balas. Jangan terlalu bodoh untuk memberitahu semua orang bahawa anda mempunyai tangan yang baik atau tangan yang buruk dengan meletakkan terlalu banyak kenaikan gaji di atas meja atau dengan menghantar “emoticon” di skrin.

3. Periksa semula kad anda apabila undian flush dibatalkan – tulis kad anda jika anda mempunyai ingatan yang buruk. Memeriksa kad anda bermaksud bahawa anda mempunyai tangan yang lemah, atau tangan yang sangat kuat dan anda diam-diam membengkak.

4. Memberi tahu lawan bahawa anda mempunyai tangan yang kuat – mereka akan tahu bahawa anda mungkin mempunyai tangan paling lemah yang dapat dibayangkan sehingga menahan diri dari tebing ini.

Untuk diri sendiri, anda boleh mengelakkan pemberian cerita anda sendiri dengan tidak bertindak balas dengan cara yang dapat dilihat oleh lawan lain di meja dalam talian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *